آیتالله اراکی
فناوری ارزشمند است که بهنفع مردم باشد
عضو خبرگان رهبری گفت: فناوری مانند علم است و فناوری مقدس و ارزشمند است که به ضرر مردم نباشد.
به گزارش خبرگزاری حوزه، آیتالله محسن اراکی، ۱۹ اسفند در نخستین تور ملی فناوریها و نوآوریهای علوم انسانی و اسلامی که در سالن شهید فخریزاده پارک علم و فناوری استان قم برگزار شد، به تشریح مفاهیم عالی فقه فناوری پرداخت و اظهار کرد: در تعبیر حاکمیت، منظور ما افراد نیستند؛ بلکه یک دستگاه است که مردم نیز بخشی از آن هستند.
عضو شورایعالی حوزههای علمیه کشور، با اشاره به اینکه فقه کلان فناوری چندین اصل دارد، مطرح کرد: برتری جامعه اسلامی در فناوری یک واجب اصلی است.
عضو خبرگان رهبری، با بیان اینکه خودکفایی کافی نیست؛ بلکه به دنبال برتری هستیم، مطرح کرد: در عرصه اقتصادی نیز، وظیفه حاکمیت این است که اقتصاد اسلامی برتر باشد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با اشاره به اینکه اگر در عرصه فناوری دست برتر را داشته باشیم، باید فناوری به سایر جوامع صادر شود، عنوان کرد: جامعه جهانی عرصه رقابت و قدرت است و نباید در این عرصه غفلت داشته باشیم.
آیتالله اراکی با بیان اینکه تولیدهای فناورانه که میتواند به ضرر مردم باشد، حرام است، خاطرنشان کرد: حاکمیت در نظارت بر تولید محصولات دو سویه که هم به نفع و هم به ضرر مردم است، باید نقشآفرینی کند.
عضو خبرگان رهبری، با اشاره به اینکه صیانت و جلوگیری از آسیب رسیدن به جامعه وظیفه حاکمیت است، تصریح کرد: واژه ولایت نیز بههمین معنا و به مفهوم قبول مسئولیت طرف مقابل است. علاوه بر حاکمیت، خود مردم نیز باید نسبت به یکدیگر مسئولیتپذیری داشته باشند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با بیان اینکه، علمی مقدس است که بهنفع بشر باشد، بیان کرد: فناوری نیز مانند علم است و آن فناوری مقدس و ارزشمند است که به ضرر مردم نباشد.
آیتالله اراکی در پایان با بیان اینکه در فقه، چهار بحث مهم «انگیزه، مقدمات، مواد و کاربری ابزار» داریم، اظهار کرد: هر کدام از این مباحث، جای کار بسیاری دارند.