فرزانگان شماره 300 ملا قربانعلى زنجانى(ره) عالم ربانى، ملا قربانعلى زنجانى رحمةاللّهعلیه، از روحانیون برجسته زنجان در قرن سیزدهم هجرى بود که در خانوادهاى کشاورز، و در یکى از مناطق جنوبشرقى حومه زنجان دیده به جهان گشود.
فرزانگان شماره 299 حضرت آیةاللّه میرزا على فلسفى عالم ربانى و فقیه صمدانى، حضرت آیةاللّه میرزا على فلسفى قدسسره، از فقهاى وارسته معاصر بودند که عمر خود را در خدمت به مکتب تشیع و تربیت شاگردان سپرى کردند.
فرزانگان شماره 296 علامه میرزا حبیباللّه خویى تولد: 1265 قمرى
محل تولد: خوى
وفات: 1324 قمرى
مزار: شهر رى
عمر: 59 سال
اساتید:آیات عظام میرزا محمدحسن شیرازى، میرزا حبیباللّه رشتى، میرزا خلیل تهرانى، سید حسین کوهکمرى.
آثار: منهاجالبراعة فى شرح نهجالبلاغه، تحفةالصائمین، الاربعون حدیثا، احقاق الحق فى تحقیق المشتق، شرح کتاب دروس شهید اول (قضا و شهادات) و ... .
امام خمینى (ره) به چه کسى لقب «فقه سیار» داد؟ علت اینکه امام به این فقیه فرزانه لقب «فقه سیار» داد، این بود که در دهه 30 و 40 وقتى کسى از ایشان مسایل فقهى را مىپرسید، همزمان نظریه حدود 20فقیه و مجتهد را براى سؤالکننده بیان مىکرد. نام عالم ربانى و فقیه صمدانى، استاد بزرگ اخلاق اسلامى، حضرت آیةاللّه حاج شیخ علىپناه اصلانى اشتهاردى قدسسره، تداعىکننده خاطرات اقامه نماز جماعت در ...
فرزانگان ویژه نامه شیخ عباس قمی شیخ عباس قمی در نگاه بزرگان شیخ آقا بزرگ تهرانی، همدرس و همحجره مرحوم حاج شیخ عباس قمی نیز در مورد شخصیت ایشان گفتهاند: رابطه من با شیخ حاج عباس قمی محکمتر از دیگران بود؛ زیرا ما دو نفر در یکی از مدارس نجف در اتاقی با هم زندگی میکردیم. حتی دو سال بعد از وفات استادمان محدث نوری رحمةاللهعلیه باهم بودیم و نزد سایر اساتید درس میخواندیم.
فرزانگان شماره 289 حجةالاسلاموالمسلمین شیخ علىاکبر تربتى تولد: 1285 شمسى
محل تولد: تربت حیدریه
وفات: 1340 شمسى
مزار: قم
عمر: 55سال
اساتید:
حضرات آیات شیخ محمدعلى شاهآبادى، سید محمدتقى خوانسارى، حاجآقا حسین طباطبایى بروجردى، امام خمینى، شیخ محمدعلى اراکى و ... .
تولد:
حجةالاسلام والمسلمین شیخ علىاکبر تربتى از وعاظ و خطباى معروف حوزه علمیه قم، در سال 1285 شمسى در روستاى «بایگ» از توابع شهرستان تربتحیدریه دیده به جهان گشود.
در مسیر دانش:
وى خواندن و نوشتن و ...
فرزانگان شماره 288 آیةاللّه سیدابراهیم حقشناس ولد: 1322 قمرى
محل تولد: جهرم
وفات: 1401 قمرى
مزار: جهرم
عمر: 79سال
اساتید:
میرزا آقاورعى اصطهباناتى، سیدمحمدعلى حسینى شریعتمدارى (حاجىفاضل) و ... .
تولد:
عالم ربانى آیةاللّه حاج سیدابراهیم حقشناس از چهرههاى علمى و اخلاقى خطه فارس به سال 1322 قمرى در بیت تقوا و فضیلت در شهرستان جهرم دیده به جهان گشود.
فرزانگان شماره 287 آیةاللّه علیرضا ممجد لنگرودى عالم جلیلالقدر آیةاللّه حاج شیخ علیرضا ممجد لنگرودى فرزند آیةاللّه حاج شیخ عبداللّه ممجد در سال 1293 شمسى در خاندان دانش و فضیلت در شهرستان لنگرود دیده به جهان گشود.
فرزانگان شماره 285 آیةاللّه سید محمد بحرالعلوم قزوینى عالم ربانى سید محمد بحرالعلوم قزوینى از سادات موسوى است که نسبش با 27 واسطه به امام موسىبنجعفر علیهماالسلام مىرسد. از این خاندان، دانشوران برجستهاى برخاسته و در طول تاریخ به فرهنگ و دانش این مرز و بوم خدمت کردهاند.
فرزانگان شماره 284 آیةاللّه حاج شیخ محمد مجاهدى تبریزى عالم ربانى آیةاللّه میرزا محمد مجاهدى تبریزى از مدرسان بنام و طراز اول حوزه علمیه قم در دوران زعامت و مرجعیت حضرت آیةاللّه العظمى بروجردى قدسسره بهشمار مىرفت. این استاد عالىقدر در سال 1285 شمسى در بیت دانش و فضیلت در تبریز دیده به جهان گشود.
فرزانگان شماره 283 آیةاللّه شیخ مجتبى حاجآخوند کرمانشاهى آیةاللّه حاج شیخ مجتبى حاج آخوند، از روحانیون متقى و متنفذ غرب کشور، سال 1308 شمسى در کرمانشاه در خاندانى بزرگ و منتسب به سلسله جلیله روحانیت دیده به جهان کشود. پدر ایشان مرحوم آیةاللّه شیخ حسن حاج آخوند و جدش مرحوم، آیةاللّه حاج حسین اصفهانى، از عالمان برجسته و خدمتگزار در تاریخ کرمانشاه به شمار مىروند.
فرزانگان شماره 282 آیةاللّه سید محمدصادق لواسانى فقیه وارسته آیةاللّه حاج سید محمدصادق لواسانى از چهرههاى نورانى علم و تقوا، در سال 1280 شمسى در نجفاشرف جوار بارگاه ملکوتى امیرالمؤمنین علیهالسلام دیده به جهان گشود. و دوران کودکى را در محیط معنوى و با صفاى خانواده سپرى نمود.
فرزانگان شماره 281 آیةاللّه شیخ محمدطه نجف عالم ربانى، رایت تقوا و پارسایى، آیةاللّه شیخ محمدطه نجف، از مراجع برجسته حوزه علمیه نجف به شمار مىرفت. خاندان آلنجف هماره در میدان دانش و فضل، گوى سبقت را ربوده و در پاسدارى از شجره دین و مکتب اهلبیت علیهمالسلام نقش بسزایى داشتهاند. محمد طه در سال 1241 قمرى در نجف اشرف دیده به جهان گشود و در فضایى عطرآگین از دانش و فضل پرورش یافت.
فرزانگان شماره 280 آیةاللّه سید حسین بدلا آیةاللّه بدلا به لحاظ شایستگىهاى علمى و اخلاقى، مورد اعتماد علما و بزرگان حوزه بود و در مدت حیات مرحوم آیةاللّهالعظمى بروجردى در قم، از نزدیکان و ملازمان معظمله بهشمار مىرفت.
فرزانگان شماره 276 حجةالاسلام والمسلمین حسینى طالقانى حجةالاسلام والمسلمین سید احمد حسینى طالقانى از روحانیون برجسته و متنفذ تهران بود. وى در سال 1303 قمرى در تهران و در بیت علم و تقوا دیده به جهان گشود. نسب سیداحمد با 30 واسطه به امام محمدباقر(ع) مىرسد.
فرزانگان شماره 275 آیةاللّه میرزا باقر قاضى طباطبایى آیةاللّه حاج میرزا باقر قاضى طباطبایى از مفاخر علماى امامیه و از مراجع خطه عالمپرور آذربایجان بود.
فرزانگان شماره 273 آیةاللّه میرزا عبداللّه مجتهدى آیةاللّه میرزا عبداللّه مجتهدى تبریزى از چهرههاى شاخص فضل و دانش در سال 1282 شمسى (1320 قمرى) در نجف اشرف دیده به جهان گشود. خاندان مجتهدى از دیرباز خاستگاه عالمان و دانشوران بوده و در ادوار مختلف در مجامع علمى و ادبى مطرح بودهاند و ریاست دینى و علمى تبریز را در دست داشتند.
فرزانگان شماره 272 آیةاللّه سید ابوالحسن مولانا تولد: 1303 شمسى
محل تولد: نجف اشرف
وفات: 1383 شمسى
مزار: تبریز
عمر: 80 سال
اساتید:
حضرات آیات سید احمد خوانسارى، سید محمد حجت کوهکمرهاى، سید محمدرضا گلپایگانى، سید شهابالدین مرعشى نجفى، سید حسین قاضى طباطبایى و ... .