*به پایگاه هفته نامه خبری حوزه (افق حوزه) خوش آمديد* اَللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلا
منو اصلی
نام :   
ایمیل :   
اخبار

سایت مقام معظم رهبری

خبرگزاری حوزه نیوز

مدیریت حوزه علیمه قم

صفحه اصلی > افق خانواده > طب ناب 


طب ناب شماره 139
آشنایی با خواص سنجد
▪ اگر با خواص فراوان سنجد آشنا شوید، حتماً آن‌را در برنامه‌ هر روز غذایی‌تان جای می‌دهید. ▪ سنجد برای درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله، بیماری‌های دندان، اسهال، زخم‌ معده و نیز جلوگیری از خونریزی استفاده می‌شود. ▪ سنجد میوه‌ای درختی است که به علت قابلیت سازگاری بالایی که با محیط دارد، می‌توان در بسیاری از مناطق جهان،‌ آن‌را به عمل آورد.
 ٠٩:٠١ - 1394/03/04 - نظرات : ٠متن کامل >>
رازیــــانـــــه
طب ناب شماره 138
رازیــــانـــــه
گیاهی است علفی و معطر، به ارتفاع 1-2 متر و با برگ‌هایی با پهنک منقسم به قطعات نازک و نخی شکل است. گل‌ها زرد و مجتمع به صورت چتر است.
 ١٢:٤٧ - 1394/02/16 - نظرات : ٠متن کامل >>
تخــم شنبـلـیـلـه
طب ناب شماره 137
تخــم شنبـلـیـلـه
شنبلیله دارای خواص تقویتی، ملین، اشتهاآور، خلط‌آور و ضدتب، محرک جریان شیر و کاهنده قندخون است. هم‌چنین این گیاه حاوی مقادیر زیادی آهن، فسفر و ویتامینD است.
 ٢٢:٤٧ - 1394/02/03 - نظرات : ٠متن کامل >>
طب ناب شماره 134
آشنایی با خواص پسته
مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و برای افراد گرم مزاج مناسب نیست. پسته بسیار مقوی است و حاوی ویتامین‌های B1،B3، ویتامین E بوده و املاح مغذی شامل آهن، پتاسیم، فسفر و کلسیم را داراست. مغز پسته به دلیل دارا بودن آهن، خون‌ساز است و معمولاً به افرادی که از کم‌خونی فقر آهن رنج می‌برند، مصرف آن توصیه می‌شود.
 ١١:٠٣ - 1394/01/19 - نظرات : ٠متن کامل >>
طب ناب شماره 315
آشنـایی بـا خـواص فــنـــدق
مغز فندق، حدود 60 درصد روغن دارد که به رنگ زرد روشن بوده و دارای طعمی ملایم و بوی مطبوعی است. این روغن به مصرف تغذیه، عطرسازی و نقاشی می‌رسد. مغز فندق دارای مقدار زیادی فسفر است. در مغز فندق هم‌چنین این مواد موجود است: آب، پروتئین، مواد نشاسته‌ای، مواد چرب، کلسیم، آهن، سدیم، پتاسیم و ویتامین‌های ب 1 و ب 3.
 ٠٠:٥٠ - 1393/12/23 - نظرات : ٠متن کامل >>
عــنـــــــاب
طب ناب شماره 134
عــنـــــــاب
برگ‌های این درخت کوچک، زیبا، شفاف، ‌متناوب و دندانه‌دار است. گل‌های آن کوچک و به‌رنگ سبز مایل به زرد می‌باشد. میوه‌ی این درخت که عناب نامیده می‌شود، به ‌رنگ قرمز و به‌ شکل تخم‌مرغ و دارای یک هسته است. طعم عناب کمی شیرین است. خواص دارویی: عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل است. البته ابوعلی سینا اعتقاد داشت که عناب کمی سرد است. ...
 ١١:٤٣ - 1393/12/11 - نظرات : ٠متن کامل >>
طب ناب شماره 133
آلـــوئـــه‌ورا
از آلوئه‌ورا در کرم‌های مرطوب‌کنننده پوست و کرم‌های التیام‌دهنده پوستی و بسیاری از کرم‌های موضعی استفاده می‌شود. آلوئه‌ورا به علت داشتن خواص ضد میکروبی در درمان بسیاری از زخم‌ها و جراحت‌ها و سوختگی‌ها، اگزما، تاول، گزیدگی زنبور و نیش حشرات، بریدگی، کوفتگی، آفتاب‌سوختگی و آکنه مؤثر است. بنابراین، استفاده از این گیاه نه‌تنها در کرم‌های موضعی، بلکه در کنترل بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات پوستی سودمند می‌باشد.
 ١٩:٢٥ - 1393/11/22 - نظرات : ٠متن کامل >>
طب ناب شماره 132
آنانـاس
نفخ معده، دردهای شکمی، اسپاسم و گرفتگی عضلات و غیره. همهٔ ما این مشکلات را تجربه کرده‌ایم. آناناس برای هضم غذا مناسب است. این میوه اشتها برانگیز بوده و برای افرادی که با هضم غذا مشکل دارند بسیار مناسب است. آناناس رسیده اسید معده و نفخ را کاهش می‌دهد. توجه داشته باشید که میوه و آب آناناس برای بچه‌های زیر 6 سال توصیه نمی‌شود به خاطر اینکه مخاط گوارشی آن‌ها با اثرات آنزیم بروملین سازگاری ندارد.
 ٢١:١٨ - 1393/11/10 - نظرات : ٠متن کامل >>
بـــارهــنــگ
طب ناب شماره 131
بـــارهــنــگ
دانه‌ی بارهنگ، در درمان یبوست کاربرد زیادی دارد؛ به عبارتی اثر اصلی آن برای همین درد است و به‌عنوان داروی ضد‌التهاب دستگاه گوارش نیز مصرف می‌شود.
 ٠٨:٣٥ - 1393/10/24 - نظرات : ٠متن کامل >>
شـــیــریــن بـــیــــان
طب ناب شماره 130
شـــیــریــن بـــیــــان
شیرین بیان را به صورت قطعات کوچک ریشه گیاه می‌توان از بازار گیاهان دارویی تهیه کرد. این گیاه در موارد زیر و تحت نظر پزشک متخصص طب سنتی ایران کاربرد دارد: ورم معده و سوءهاضمه و نفخ، تلیین مزاج، نرم‌کردن سینه و تسکین تنگی نفس، در مواردی که التهاب زبان (زبان قرمز و یا ترک خورده) به صورت مکیدنی یا دهان شویه، شست‌وشوی زخم. کمپرس چشم در ورم ملتحمه یا بلفاریت، در عفونت‌های گلو و برونش‌ها و هم‌چنین درد روده‌ها
 ١٠:٠٦ - 1393/10/10 - نظرات : ٠متن کامل >>
طب ناب شماره 127
بـه؛ میوه‌ای بهشتی و پرخاصیت
بیشتر از 4000 سال است که درخت به، در آسیا و مدیترانه می‌روید. زمانی‌که چینی‌ها دارچین و ریواس و هندی‌ها نارگیل را برای تجارت می‌بردند، ایرانی‌ها (به‌خصوص اصفهانی‌ها) به، سیب و زعفران را به کشورهای دیگر می‌بردند. در کشورهای خاورمیانه میوه به، یک غذای معمول بود که به صورت خام و پخته خورده می‌شد.
 ١٠:٠٧ - 1393/09/26 - نظرات : ٠متن کامل >>
طب ناب شماره 128
دم‌نوش و نوشیدنی‌های پاییزی
در فصل پاییز، استفاده از گیاهان دارویی و دم‌نوش‌ها می‌تواند کمک بسیاری به درمان برخی بیماری‌های شایع در این فصل نماید. چند نمونه از موارد استفاده این گیاهان و دم‌نوش‌ها، در ذیل مورد اشاره قرار گرفته است:
 ١٠:٣٣ - 1393/09/13 - نظرات : ٠متن کامل >>
خرمالو
طب ناب شماره 127
خرمالو، ميوه‌اي انرژي‌زا و سرشار از ويتامين
خرمالو سرشار از ویتامین A و بتاکاروتن است و چنان‌چه این ویتامین به مقدار کافی به بدن نرسد نه‌تنها قدرت بینایی کم می‌شود، بلکه باعث خشن شدن پوست و شکننده شدن ناخن و موها و افت در میزان هوش و سلامت بدن می‌شود.
 ١١:٥٠ - 1393/08/29 - نظرات : ٠متن کامل >>
طب ناب شماره 126
ســیــب
٭ سیب یک میوه قلیایی و تمیزکننده بدن است و به‌علت دارابودن پکتین زیاد، آب اضافی بدن را خارج می‌سازد. ٭ دارای مقدر زیادی کلسیم است و به بدن کمک می‌کند که کلسیم غذاهای دیگر را نیز جذب کند. ٭ خوردن سیب یبوست را برطرف می‌کند و برای خستگی مفرط مفید است. ٭ نوشیدن آب سیب داروی مؤثری برای درمان سرماخوردگی و ...
 ١٦:١٣ - 1393/08/08 - نظرات : ٠متن کامل >>
طب ناب شماره 124
عـــدس
٭ عدس منبع فوق‌العاده‌ مواد مغذی مهمی است که برای داشتن متابولیسم خوب لازم و ضروری‌اند؛ منبع فوق‌العاده فیبر، فسفر، منگنز، مس، منیزیم، پتاسیم، فولات و چند ویتامین دیگر از گروه B محسوب می‌شود. ٭ مس برای ساخت هموگلوبین و کلاژن (پروتئین لازم برای ساخت و احیای بافت‌های بدن) لازم و ضروری است....
 ١٠:٣٧ - 1393/07/09 - نظرات : ٠متن کامل >>
طب ناب شماره 123
گـــردو
٭ گردو منبعی عالی از انرژی است که مواد مغذی، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان و ویتامین‌های پرفایده بسیاری در خود دارد.
 ٠٩:٥٥ - 1393/06/29 - نظرات : ٠متن کامل >>
طب ناب شماره 122
هنـدوانــه
هنداونه به خاطر داشتن ویتامینC و ویتامینA و بتا کاروتن و لیکوپین، صدماتی را که در اثر استرس، استعمال دخانیات، سموم محیطی و داروها وارد می‌شود کاهش می‌دهد. علاوه بر این ابتلاء به خیلی از امراض دنیای متمدن مثل سفت و سخت‌شدن دیواره سرخرگ، سرطان ...
 ١٢:٢٣ - 1393/06/13 - نظرات : ٠متن کامل >>
طب ناب شماره 121
خـــربـــزه
٭ خربزه دارای ویتامین A و C است و در ترمیم و تجدید سلول‌های بدن نقش مهمی را بر عهده دارد. ٭ این میوه بسیار مُدر بوده و برای افرادی که به بیماری‌های کلیوی و سنگ کلیه مبتلا هستند، بسیار مفید است.
 ١١:٥١ - 1393/06/01 - نظرات : ٠متن کامل >>
طب ناب شماره 120
گیـــلاس
٭ این میوه لذید، سیستم اعصاب را تسکین داده و با تولید هورمون شادی در بدن، احساس بهتری را در ما ایجاد می‌کند. ٭ دارای فیبر زیاد و برای تصفیه خون در سیستم گوارشی بسیار مفید است. ٭ قوای فکری را تقویت می‌کند. ٭ افرادی که زیاد گوشت استفاده می‌کنند و
 ١٢:٥٣ - 1393/05/16 - نظرات : ٠متن کامل >>
طب ناب شماره 119
شلــیـــل
شلیل یک منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که با رادیکال‌های آزاد در سلول‌ها می‌جنگد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در شلیل در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شوند.
 ١٠:٥٥ - 1393/05/02 - نظرات : ٠متن کامل >>
طب ناب شماره 118
آلـــــــو
این میوه کم و بیش در مناطق مختلف پرورش می‌یابد که دارای انواع مختلفی مثل: آلو بخارا، آلو زرد، آلو سیاه، آلوچه و... می باشد و در تهیه غذاهای مختلفی مثل: مرغ، کوفته، خورشت به، خورشت سیب، خورشت اسفناج و فسنجان به‌کار می‌رود.
 ١١:٤٨ - 1393/04/21 - نظرات : ٠متن کامل >>
طب ناب شماره 117
تــــرخـــون
٭ ترخون منبع بسیار خوبی از آهن، کلسیم و منگنز می‌باشد. این سبزی هم‌چنین دارای پتاسیم، منیزیم و ویتامین‌های A و C است. ٭ باعث پیشگیری از بیماری‏‌های قلبی و چاقی می‌شود. ...
 ٠٨:٥٩ - 1393/04/04 - نظرات : ٠متن کامل >>
طب ناب شماره 116
غـــــــوره
غوره میوه نارس انگور است كه دارای طعم ترشی می‌باشد. غوره دارای اسیدهای آلی مانند اسید مالیک، اسید فرمیک، اسید سوكسینیک، اسید اگزالیک، اسید گلوكولیک و قند می‌باشد. ٭ غوره از نظر طب قدیم ایران سرد و ...
 ٠٠:٣٤ - 1393/03/23 - نظرات : ٠متن کامل >>
طب ناب شماره 115
تخــم شــربتـــی
ایرانی‌ها از طرفداران تخم شربتی هستند و برای رفع عطش از آن استفاده می‌کنند. باید بدانید که این دانه‌های ریز که در ترکیب با آب، لعاب‌دار می‌شوند خواص فوق‌العاده‌ای دارند که در این مطلب بر آن‌ها مرور کوتاهی می‌کنیم. تخم شربتی منبع فوق‌العــــــــاده‌ اسیدهای چرب ...
 ٠٩:١٨ - 1393/03/11 - نظرات : ٠متن کامل >>
طب ناب شماره 114
بــاقـــلا
باقلا به‌عنوان یکی از منابع غذایی فیبر و پروتئین شناخته شده است. مصرف آن با برنج (باقلاپلو) می‌تواند آن را به یک غذای کامل تبدیل نماید. علاوه بر پروتئین، کلسیم و پتاسیم این ماده غذایی نیز بالاست به این ترتیب که می‌‌تواند از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری و ...
 ١١:٢٠ - 1393/03/01 - نظرات : ٠متن کامل >>
طب ناب شماره 113
چـــای تـــرش
وقتی دچار بیماری می‌شویم، زندگی برای ما انگار تلخ می‌شود و به‌سختی می‌توانیم عادت‌های خود را تغییر دهیم. مثلاً با ابتلا به دیابت کم‌کم باید مصرف چای و قند را تعدیل کنیم. چای تلخ است و نیاز به شیرینی دارد. به خود می‌گوییم: ما به آن عادت کرده‌ایم. اگر چای نخوریم پس ...
 ٠٩:١٨ - 1393/02/18 - نظرات : ٠متن کامل >>
طب ناب شماره 112
خواص بادرنجبویه
مصارف اصلی و ویژگی‌های خاص بادرنجبویه، آرام‌کردن اعصاب و تقویت قلب است. این گیاه به اشکال مختلفی از قبیل اسانس، عصاره روغنی، روغن، پماد، کمپرس و دم کرده استفاده می شود. اسانس این گیاه در آرام‌کردن درد معده با منشاء عصبی، احساس چنگ‌زدگی در معده، تپش قلب، سردردهای یک طرفه، سرگیجه، عصبانیت، بی‌خوابی، استفراغ‌های ...
 ١١:٢٤ - 1393/02/04 - نظرات : ٠متن کامل >>
طب ناب شماره 111
سنبل‌الطیب
قسمت مورد استفاده این گیاه ریشه آن است و معمولاً از ریشه گیاهی که بیش از سه سال عمر دارد استفاده می‌شود. آثار دارویی ریشه تازه آن سه برابر خشک‌شده آن است. سنبل‌الطیب باید در حرارت کم (40درجه سانتی‌گراد) خشک شود و در حرارت بالا تمام اثر دارویی آن از بین می‌رود.
 ١٣:٣٨ - 1393/01/23 - نظرات : ٠متن کامل >>
طب ناب شماره 110
فیبر چیست؟
فيبر جزوي از گياهان است. سلولز، پکتين و پلي‌ساکاريد نمونه‌هايي از فيبر داخل گياهان هستند. فیبر، ماده‌ای است که به‌طور مرتب از سوی جامعه پزشکی و سلامت آن را می‌شنوید و تقریباً همه این افراد معتقدند که مصرف مواد حاوی فیبر می‌تواند تأثیر مثبتی بر روی سلامتی شما داشته باشد.
 ١١:٢٠ - 1392/12/26 - نظرات : ٠متن کامل >>
طب ناب شماره 109
فـــــلفــــــــــــل
ترکیب‌های فلاونوییدی، فواید آنتی‌اکسیدانی‌ دارند و در تمام گونه‌های فلفل یافت می‌شوند. این تركیب‌های مفید ارتباط چندانی با تركیب‌های تشکیل‌دهنده طعم تند یا شیرین فلفل‌ها ندارند؛ یعنی تندی یا شیرینی یک فلفل به گروهی از فلاونوییدهای موجود در آن‌ها برمی‌گردد. به‌طور کلی می‌توان گفت که تندی بیشتر فلفل ربطی به خاصیت بیشتر یا کمتر آن ندارد. ترکیب‌های دیگر آنتی‌اکسیدانی موجود در فلفل‌ها مانند ویتامین‌های E و C هم برای بدن بسیار مفید هستند.
 ١٣:١٦ - 1392/12/07 - نظرات : ٠متن کامل >>

<< صفحه قبلی1 2 3 4 5 6 7 8 صفحه بعدی >>





شنبه ١٦ فروردين ١٣٩٩
جستجوی وب
کانال تلگرام
با افق حوزه به روز باشید
با
کانال تلگرام