*به پایگاه هفته نامه خبری حوزه (افق حوزه) خوش آمديد* اَللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلا
منو اصلی
نام :   
ایمیل :   
اخبار

سایت مقام معظم رهبری

خبرگزاری حوزه نیوز

مدیریت حوزه علیمه قم

صفحه اصلی > نمایش اخبار 


سفره‌خانه, افق خانواده شماره خبر: ٣٩٢٦٠٩ ٠٨:٠٦ - 1396/04/17   خورشت اناربیج گیلانیسفره خانه  ارسال به دوست نسخه چاپي


خورشت اناربیج گیلانیسفره خانه

خورشت اناربیج گیلانی


طرز تهیه: سبزی‌ها را خرد کرده و با مقداری روغن سرخ می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. بعد ٢ قاشق روغن را داخل قابلمه می‌ریزیم و پیازها را به آن اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا طلایی شوند. گردو آسیاب‌شده را هم به آن اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم. حدود ٤ تا ٥ لیوان آب به مواد اضافه می‌کنیم. حالا ربّ انار، ربّ آلوچه، نمک، فلفل و گلپر را هم اضافه کرده و مواد را هم می‌زنیم. آب خورشت که جوش آمد، حرارت را ملایم کرده و اجازه می‌دهیم تا به روغن بیفتد یا به اصطلاح جا بیفتد. هرچه حرارت کمتر باشد بهتر است. ....

مواد لازم:

• گوشت چرخکرده: ٣٠٠ گرم

• گردو آسیابشده: نصف پیمانه

• ربّ انار: ٢ قاشق غذاخوری

• ربّ آلوچه: ١ قاشق غذاخوری

• پیاز: ١ عدد

• سبزی (تره، جعفری، نعناع، گشنیز، خالواش و چوچاق): 1 پیمانه

• چوچاق برای داخل کوفته (اختیاری): 1 قاشق غذاخوری

• نمک، فلفل، گلپر: به میزان لازم

طرز تهیه:

سبزیها را خرد کرده و با مقداری روغن سرخ میکنیم و کنار میگذاریم. بعد ٢ قاشق روغن را داخل قابلمه میریزیم و پیازها را به آن اضافه کرده و تفت میدهیم تا طلایی شوند. گردو آسیابشده را هم به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم. حدود ٤ تا ٥ لیوان آب به مواد اضافه میکنیم. حالا ربّ انار، ربّ آلوچه، نمک، فلفل و گلپر را هم اضافه کرده و مواد را هم میزنیم. آب خورشت که جوش آمد، حرارت را ملایم کرده و اجازه میدهیم تا به روغن بیفتد یا به اصطلاح جا بیفتد. هرچه حرارت کمتر باشد بهتر است.

بعد از نیمساعت و وقتی گردو پخت، سبزیهای سرخشده را به مواد قبلی اضافه میکنیم. گوشت چرخکرده، پیاز رندهشده، نمک، فلفل و زردچوبه را باهم مخلوط کرده و ورز میدهیم. از مخلوط گوشت به اندازه گردو برمیداریم و در کف دست گرد میکنیم. میتوانیم برای وسط قلقلیها از چوچاق استفاده کنیم که کاملاً سلیقهای است. قلقلیها را آرام در خورشت میاندازیم. زیاد هم نمیزنیم، چون کوفته قلقلیها از هم وا میرود. بعد از حدود نیمساعت، خورش اناربیج آماده است.

نکات:

نکته 1: میتوانید کوفته قلقلیها را اول داخل کمی روغن تفت داده و بعد به خورش اضافه کنید.

نکته 2: میزان نعناع و سبزیهای محلی شمالی باید کمتر از بقیه سبزیها باشد.

نکته 3: در صورت دسترسی نداشتن به سبزیهای محلی، میتوانید پونه را جایگزین کرده یا این سبزیها را حذف کنید.

نکته 4: در صورت تمایل 1 قاشق از سبزیهای معطر را قبل از سرخ کردن برداشته و به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید.

نکته 5: از رب انار با کیفیت و غلیظ استفاده کنید. گیلانیها برای این غذا از رب انار سیاه و ترش استفاده میکنند، ولی اگر شما به رب سیاه دسترسی ندارید، از رب انار ملس استفاده کنید.

 نکته 6: میتوانید هرازگاهی مقداری آب سرد یا تکههای یخ به خورش اضافه کنید تا روغن گردو حسابی دربیاید.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA


خروج