*به پایگاه هفته نامه خبری حوزه (افق حوزه) خوش آمديد* اَللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلا
منو اصلی
نام :   
ایمیل :   
اخبار

سایت مقام معظم رهبری

خبرگزاری حوزه نیوز

مدیریت حوزه علیمه قم

صفحه اصلی > نمایش اخبار 


طب ناب, افق خانواده شماره خبر: ٣٨٣٠٥٠ ١٢:١٣ - 1395/06/18   فلفل سیاه؛ دانه های سیاه سلامتی! ارسال به دوست نسخه چاپي


فلفل سیاه؛ دانه های سیاه سلامتی!

فلفل سیاه؛ دانه های سیاه سلامتی!


فلفل سیاه، موجب افزایش ترشح اسید هیدروکلریک در معده می‌شود و از این‌رو، فرآیند گوارش را تسهیل می‌کند. گوارش درست و مناسب برای جلوگیری از اسهال، یبوست و گاز معده ضروری است. فلفل سیاه یکی از ادویه‌های پرمصرف در نقاط مختلف جهان است که به عنوان دارو هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. ...

 

 

فلفل سیاه، موجب افزایش ترشح اسید هیدروکلریک در معده میشود و از اینرو، فرآیند گوارش را تسهیل میکند. گوارش درست و مناسب برای جلوگیری از اسهال، یبوست و گاز معده ضروری است. فلفل سیاه یکی از ادویههای پرمصرف در نقاط مختلف جهان است که به عنوان دارو هم مورد استفاده قرار میگیرد.

به گزارش عصر ایران به نقل از "ارگانیک فکتس"، ماده شیمیایی پیپرین که در فلفل سیاه وجود دارد، عامل تندی این ماده غذایی است. فلفل سیاه بومی کرالا، ایالتی در جنوب هند است. این گیاه، فصلی نیست و در تمام طول سال دسترسی به آن وجود دارد.

به واسطه ویژگیهای ضد باکتریایی، فلفل به عنوان مادهای برای حفظ و نگهداری مواد غذایی نیز استفاده میشود. فلفل سیاه سرشار از منگنز، آهن، پتاسیم، ویتامینC، ویتامینK، و فیبر غذایی است. همچنین، فلفل سیاه عامل ضد التهابی بسیار خوبی است. در ادامه با فواید سلامت این ماده غذایی بیشتر آشنا میشویم.

 

 

مفید برای معده

فلفل سیاه موجب افزایش ترشح اسید هیدروکلریک در معده میشود و فرآیند گوارش را تسهیل میکند. گوارش درست و مناسب برای جلوگیری از اسهال، یبوست و گاز معده ضروری است. فلفل سیاه به پیشگیری از تشکیل گازهای روده نیز کمک میکند و هنگامی که در رژیم غذایی فردی قرار میگیرد، با افزایش تعریق و دفع ادرار، به خروج سموم از بدن کمک میکند. عرق کردن به خروج سموم و پاکسازی منافذ پوست از هرگونه جسم خارجی کمک میکند و همچنین میتواند آب اضافی یا انباشتگی که به نام ورم شناخته میشود را از بین ببرد. از نظر دفع ادرار، با مصرف فلفل سیاه میتوان اسید اوریک، اوره، آب اضافی و چربی را از بدن خارج کرد زیرا 4 درصد ادرار از چربی تشکیل شده است.

کاهش وزن

لایه بیرونی دانه فلفل سیاه به تجزیه سلولهای چربی کمک میکند. از اینرو، مصرف غذاهای حاوی فلفل، روشی خوب برای کمک به کاهش وزن به طور طبیعی است. هنگامی که سلولهای چربی به اجزای تشکیلدهنده خود شکسته میشوند به راحتی توسط بدن فرآوری شده و در فرآیندها و واکنشهای آنزیمی سالمتر به جای ذخیره در بدن و افزودن بر وزن به کار گرفته میشوند.

سلامت پوست

فلفل سیاه به درمان ویتیلیگو یا پیسی، یک بیماری پوستی که موجب میشود برخی نواحی پوست رنگ عادی خود را از دست داده و سفید رنگ شوند، کمک میکند. محتوای پیپرین فلفل سیاه میتواند پوست را برای تولید رنگدانه تحریک کند. درمان موضعی پیپرین در ترکیب با درمان نور فرابنفش بهتر از درمانهای شدیدتر و مبتنی بر مواد شیمیایی برای ویتیلیگو است. این روش همچنین احتمال ابتلا به سرطان پوست به واسطه تابش بیش از اندازه نور فرابنفش را کاهش میدهد.

تسکین تنفسی

در روشهای آیورودا، فلفل سیاه به داروهای نیروبخش مخصوص سرماخوردگی و سرفه افزوده شده است. فلفل سیاه سینوزیت و احتقان بینی را نیز تسکین میدهد. این ادویه همچنین دارای ویژگی خلطآور است که به تجزیه خلط و مخاط تشکیل شده در دستگاه تنفسی کمک میکند. ویژگی محرک طبیعی آن، به خروج این مواد از طریق سرفه و عطسه کمک میکند که با خروج آنها از بدن، به تسریع روند بهبودی از هرگونه عفونت یا بیماری که گرفتار آن شدهاید، کمک میکند.

ویژگی ضد باکتری

ویژگی ضد باکتری فلفل سیاه به مبارزه علیه عفونتها و گزش حشرات کمک میکند. استفاده از فلفل سیاه در رژیم غذایی به پاکسازی شریانها به روشی مشابه با فیبر و از بین بردن کلسترول اضافی از دیواره رگها کمک میکند و از اینرو در کاهش گرفتگی رگها (که از عوامل اصلی بروز حملات قلبی و سکته مغزی محسوب میشود)، مؤثر است.

پتانسیل آنتیاکسیدانی

خاصیت آنتیاکسیدانی فلفل سیاه، میتواند به پیشگیری و ترمیم آسیبهای وارد شده از رادیکالهای آزاد کمک و از بروز سرطان، بیماریهای قلبی و عروقی و مشکلات کبدی جلوگیری نماید. رادیکالهای آزاد، مواد زاید حاصل از سوخت و ساز سلولی هستند که به سلولهای سالم حمله کرده و موجب جهش DNA آنها و تبدیل شدنشان به سلولهای سرطانی میشود. آنتیاکسیدانهایی مانند فلفل سیاه این ترکیبات مضر را خنثی کرده و از بدن در برابر بسیاری از شرایط، حتی نشانههای پیری زودرس مانند شکلگیری چین و چروک، لکههای مرتبط با سن، انحطاط ماکولا، و از دست دادن حافظه محافظت میکنند.

کمک به بهرهوری حداکثری مواد مغذی

فلفل سیاه به انتقال مزایای گیاهان دارویی دیگر به بخشهای مختلف بدن کمک میکند و بهرهوری دیگر مواد غذایی سالمی که مصرف میکنیم را به حداکثر میرساند. بر همین اساس است که افزودن فلفل سیاه به غذاها نهتنها طعم بهتری به آنها میبخشد، بلکه به مواد مغذی دیگر کمک میکند تا هرچه بیشتر در دسترس بدن قرار بگیرند.

اختلال شناختی و سلامت عصبی

در مطالعات مختلف مشخص شده است پیپرین، یکی از اجزای کلیدی فلفل سیاه، به کاهش اختلال حافظه و نقش شناختی کمک میکند. به نظر میرسد، مسیرهای شیمیایی در مغز با این ترکیب طبیعی تحریک میشوند. از اینرو، در پژوهشهای اولیه، به منافع مصرف فلفل توسط بیماران مبتلا به آلزایمر و افرادی که از زوال عقل و دیگر نقصهای شناختی مرتبط با افزایش سن یا انتشار رادیکالهای آزاد رنج میبرند، اشاره شده است.

زخم معده پپتیک

چندین مطالعه نشان دادهاند، فلفل سیاه ممکن است آثار مفیدی روی آسیب مخاط معده و زخمهای پپتیک به واسطه ویژگیهای آنتیاکسیدانی و ضد التهابی خود داشته باشد. پژوهشهای بیشتر در این زمینه همچنان ادامه دارد.

آسم و سیاه سرفه

فلفل سیاه از آنجایی که به عنوان مادهای خلطآور شناخته میشود و همچنین دارای ویژگیهای ضد التهابی است، میتواند در درمان بیماریهای دستگاه تنفسی کاربرد داشته باشد.

نکته پایانی

تهیه پودر فلفل سیاه در خانه، بهتر از خرید پودر آماده آن است. با این وجود، حتی پودرهای خانگی نیز تازگی خود را تنها برای سه ماه حفظ میکنند و این در شرایطی است که دانههای فلفل میتوانند شادابی خود را به طور نامحدود حفظ کنند.

مترجم: محمدمهدی حیدرپور

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA


خروج