*به پایگاه هفته نامه خبری حوزه (افق حوزه) خوش آمديد* اَللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلا
منو اصلی
نام :   
ایمیل :   
اخبار

سایت مقام معظم رهبری

خبرگزاری حوزه نیوز

مدیریت حوزه علیمه قم

صفحه اصلی > نمایش اخبار 


طب ناب, افق خانواده شماره خبر: ٣٧٧٦٣٠ ١٥:٥٥ - 1395/02/28   11 منبع گیاهی غنی از کلسیمطب ناب 186 ارسال به دوست نسخه چاپي


11 منبع گیاهی غنی از کلسیمطب ناب 186

11 منبع گیاهی غنی از کلسیم را بشناسید


احتمالاً تصور شما نسبت به غذاهای غنی از کلسیم، شیر و خانواده محصولات لبنی است. در حالی‌که لبنیات منبع اصلی استخوان‌ساز است و هر فنجان شیر، 280 میلی‌گرم کلسیم دارد، اما شما می‌توانید برای کسب روزانه 1000 تا 1200 میلی گرم کلسیم مورد نیاز روزانه به محصولات گیاهی نیز متوسل شوید. در این‌جا محصولات گیاهی که بیشترین میزان این ماده معدنی ضروری برای بدن را دارند، معرفی شده‌اند: ....


احتمالاً تصور شما نسبت به غذاهای غنی از کلسیم، شیر و خانواده محصولات لبنی است. در حالیکه لبنیات منبع اصلی استخوانساز است و هر فنجان شیر، 280 میلیگرم کلسیم دارد، اما شما میتوانید برای کسب روزانه 1000 تا 1200 میلی گرم کلسیم مورد نیاز روزانه به محصولات گیاهی نیز متوسل شوید. در اینجا محصولات گیاهی که بیشترین میزان این ماده معدنی ضروری برای بدن را دارند، معرفی شدهاند:

▪ برگ چغندر: این سبزی تیرهرنگ غنی از کلسیم، ویتامین ث و آنتیاکسیدان است. کلسیم نقش مهمی در کاهش دردهای قبلاز قاعدگی دارد. این گیاه غنی از آنتیاکسیدان در صورتی که مرتب مصرف شود، خطر ابتلا به بیماریهای زیادی را کاهش میدهد. میزان کلسیم برگ چغندر در هر یکدوم فنجان به صورت پخته شده، 79 میلیگرم است.

▪ بادام: این میانوعده مناسب در هر 28گرم، 82 میلیگرم کلسیم دارد و علاوه بر کلسیم، غنی از پروتئین، روغنهای سالم و ویتامینهای گروه ب است. روغن بوداده بادام حاوی بیشتری میزان کلسیم است.

▪ لوبیا چیتی: در هر یکدوم فنجان، 86 میلیگرم کلسیم دارد و منبع خوبی از پروتئین، فولات، فیبر است.

▪ کلم: در هر یکدوم فنجان 90 میلیگرم کلسیم دارد و علاوه بر آن سرشار از آنتیاکسیدانها و ویتامینها است.

▪ اسفناج: اسفناج حاوی کلسیم قابل توجهی است که البته میزان آن بسته به نوع پخت متفاوت است. آب‌‌پز کردن باعث میشود که میزان کلسیم اسفناج کاهش پیدا کند. در حالت کلی هر 100 گرم اسفناج حاوی 140 میلیگرم کلسیم است.

▪ لوبیا سفید: سرشار از کلسیم، فیبر و پروتئین است و هر یکدوم فنجان از آن 96 میلیگرم کلسیم دارد. باید بدانید که در همین میزان لوبیا سبز 177 میلیگرم کلسیم وجود دارد.

▪ دانه کنجد: در هر 28 گرم، حاوی 273 میلیگرم کلسیم است و مواد دیگری مانند مس و منگنز نیز همراه آناند. دانهی کنجد یک گیاه روغنی سرشار از آنتیاکسیدانها و مواد مغذی است.

▪ سویا: سویا سرشار از کلسیم است که می‌‌توان آنرا با شیر گاو مقایسه کرد. این ماده غذایی حاوی ایزوفلاونی به نام «دیادیزن» است که اجازه نمی‌‌دهد کلسیم استخوان‌‌ها از بین برود. این ماده همچنین جلوی دفع کلسیم از طریق ادرار را میگیرد. توجه داشته باشید که توفو یا همان پنیر تهیه شده از شیر سویا نیز حاوی میزان زیادی کلسیم است.

▪ نخود: نخود سرشار از کلسیم است، بهطوری که هر 100 گرم حاوی 134 میلیگرم از این مادهی معدنی است.

▪ عدس: عدس یکی از منابع خوب آهن محسوب می‌‌شود؛ اما خواص این مادهی غذایی به این جا ختم نمیشود. عدس حاوی میزان قابلتوجهی کلسیم نیز بوده و 100 گرم عدس حدود 52 میلی‌‌گرم کلسیم دارد. با مصرف عدس پروتئین و فیبر کافی نیز نصیبتان خواهد شد.

▪ پیاز: یکی از منابع انواع مواد معدنی مانند کلسیم است. 100 گرم پیاز، 20 میلی گرم کلسیم دارد. این مادهی غذایی پرطرفدار دیورتیک (ادرارآور) است، باعث افزایش اشتها شده و عملکرد معده را تنظیم می‌‌کند.

منبع: آوای سلامت

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA


خروج