*به پایگاه هفته نامه خبری حوزه (افق حوزه) خوش آمديد* اَللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلا
منو اصلی
نام :   
ایمیل :   
اخبار

سایت مقام معظم رهبری

خبرگزاری حوزه نیوز

مدیریت حوزه علیمه قم

صفحه اصلی > نمایش اخبار 


طب ناب, افق خانواده شماره خبر: ٣٧٣٣٠٧ ١١:٣٢ - 1394/11/27   خواص و مضرات سویاطب ناب  ارسال به دوست نسخه چاپي


خواص و مضرات سویاطب ناب

خواص و مضرات سویا


سویا یکی از انواع حبوبات است و بومی جنوب شرقی آسیا می‌باشد. دانه سویا به‌دلیل کاربردهای بسیار و خاصیت خوراکی‌اش معروف است. مواد غذایی حاصل از سویا شامل شیر سویا، توفو، سس سویا و روغن سویا می‌باشد. ....

سویا یکی از انواع حبوبات است و بومی جنوب شرقی آسیا میباشد. دانه سویا بهدلیل کاربردهای بسیار و خاصیت خوراکیاش معروف است. مواد غذایی حاصل از سویا شامل شیر سویا، توفو، سس سویا و روغن سویا میباشد.

فواید خوردن سویا و خواص درمانی آن

دانههای سویا حاوی مقادیر زیادی اسید فیتیک، آلفا لینولیک اسید و ایزوفلاون است. تحقیقات مختلف نشان میدهد که دانه سویا با کاهش خطر سرطان سینه و پروستات در ارتباط است.

سویا همچنین حاوی پروتئین، ایزوفلاون و فیبر است که همه این مواد برای سلامتی مفیداند. پروتئین درون سویا فوایدی برای بیماریهای قلبی، کاهش اثرات یائسگی، کاهش وزن، ورم مفاصل، عملکرد مغز و بهبود توان در ورزش دارد.

مضرات سویا و موارد منع مصرف

سویا تقریباً خوراکی مطمئن و بیخطر میباشد و میشود در رژیم غذایی بزرگسالان، کودکان و یا حتی نوزادان استفاده نمود. با اینحال، آلرژی و حساسیت به سویا معمول بوده و افرادی که به سویا حساسیت دارند، نمیبایست آنرا مصرف نمایند. نشانههای حساسیت به سویا متفاوت بوده و میتواند شامل آب ریزش بینی، التهاب دستگاه گوارش و یا افت فشار ناگهانی باشد.

سویا خطر خونریزی را افزایش میدهد و در افرادی که داروهای رقیقکننده خون مصرف میکنند، یا اختلالات خونریزی دارند میبایست با احتیاط و به مقدار کم مصرف شود.

سویا ممکن است سطح قندخون را پایین بیاورد؛ پس افراد دیابتی و یا کسانیکه قندخون پایینی دارند، باید با احتیاط آنرا مصرف کنند.

افرادیکه کمخونی، فیبروز کیستیک یا اختلالات تیروئید، معده، روده، سیستم ایمنی و قلبی دارند، سویا را با احتیاط مصرف نمایند.

افراد مبتلا به نقرس بهتر است مصرف سویا را کم و محدود نمایند.

مصرف سویا در بارداری و شیردهی

سویا به عنوان جزئی از رژیم غذایی در زنان باردار و شیرده معمولاً بدون اشکال میباشد. با اینحال از مصرف زیاد سویا در دوران بارداری و شیردهی باید خودداری نمود.

منبع: سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه


خروج