امام خميني(ره)
سوره مباركه حشر را مطالعه كن، كه گنجينههايى از معارف و تربيت در آن است، و ارزش دارد كه انسان يك عمر در آنها تفكر كند، و از آنها به مدد الهى توشهها بردارد، خصوصاً آيات اواخر آن از آنجا كه مىفرمايد: «يا ايهاالذين آمنوا اتقواالله و لتنظر نفس ما قدمت لغد و اتقواالله انالله خبير بما تعملون» تا آخر سوره.
آيةاللهالعظمي بهاءالديني(ره)
انسان ممکن است بدون بصيرت ديني براي نهي از منکر، صد منکر مرتکب شود. يعني کسيکه اطلاعات ديني ندارد، گرچه حسن نيت دارد و ميخواهد از منکر جلوگيري کند، ولي از روي بياطلاعي، ده منکر مرتکب ميشود. از اين جهت، به تفقه خيلي اهتمام شده است. بعد از تفقه نوبت رهبري اجتماعي است.
آيةاللهالعظمي بروجردي(ره)
شيطان مانند صيادي است که هميشه در کمين صيد است و يکي پس از ديگري اهدافي را، که طلاب براي آمدن به حوزه علميه، براي خودشان تعيين کرده بودند، منحرف ميکند، بعد هم دشمن علما ميشود و براي آنها تعيين تکليف ميکند و اين، علامت انحراف است.
عالم رباني سيدهاشم حداد(ره)
راه معنويت، ايثار و از خود گذشتگي ميخواهد. اما بعضي از رفقاي ما سستي ميکند و حاضر به انفاق نيستند و لذا متوقف ميمانند.
فرزندان و اهلبيت را عادت دهيد که بينالطلوعين بيدار باشند. دعاها و توسلات خوب است، ولي بايد انسان اثر را از خدا بداند و از خدا بخواهد.
فقيه عارف حضرت آيةالله سيدعليآقا قاضي طباطبايي(ره)
زيارت و ديدار برادران خود را زياد کنيد! (مقصود رفقاي طريق هستند) خيلي آنها را زيارت کنيد و ببينيد؛ زيرا اينها هستند برادران طريقي شما که در طريق و عقبات نفس و تنگناها که انسان گير ميکند، کمک انسان ميکنند و نجات ميدهند.
علامه حسنزادهآملي:
آنچه در عبوديت هدف است، حفظ و يادآوري شناخت خداوند است؛ يعني پس از آنكه فرد خداوند را شناخت، با عبادات، به ياد او ميافتد تا دچار غفلت نگردد.
دروس شرح اشارات و تنبيهات ابنسينا (نمط دهم)/ص 78
آيةاللهالعظمي جوادي آملي
اينکه مي بينيد وقتي برخيها نماز مي خوانند حواسشان نيست بهخاطر اين است که عقل اين افراد ميخواهد به فکر نماز باشد، ولي وهم و خيال آنها نميگذارد؛ بنابراين اولين رسالت اخلاقي ما اين است که به اينها سامان بخشيم و نماز جماعتي در حوزه درون برپا کنيم که وهم و خيال را به عقل عرضه کند تا عقل انديشمند کامل شود.
حضرت آيةالله اشتهاردي(ره)
قلب انسان بهگونهاي است که در خيلي از موارد گناهان، ذرهذره در آن جمع ميشود و زنگار شديدي در قلب او ايجاد ميشود و اگر متوجه آن نباشد، يک دفعه مصداق آيه شريفه «علي قلوبهم أکنّة» ميشود.
«اکنة» جمع «کنة» و به معناي پرده ضخيم يا پردهاي روي پرده ديگر است، که هيچ منفذي را براي ورود نور نميگذارد.
آيةاللهالعظمي بهجت(ره)
هيچ ذکري بالاتر و مهمتر از عزم پيوسته و هميشگي بر ترک گناه نيست؛ يعني تصميم داشته باشيد اگر خداوند صدسال هم به شما عمر داد، حتي يک گناه نکنيد، همچنان که اگر صد سال عمر کنيد، حاضر نخواهيد شد يک بار تهِ استکاني زهر بنوشيد؛ حقيقت و واقع گناه هم، زهر و سمّ است.
علامه حسنزاده آملي
«آقا! ذکر ميخواهيد، يکي از اسماء قرآن ذکر است، ذکر همان قرآن است، البته دقت داشته باشيد چطور براي درس وقت معين داريد، براي قرآن هم همينطور باشد؛ يک درس را قرآن قرار دهيد، در پيشگاهش به درس بنشينيد، استاد هم خدا باشد!»
(به نقل از کتاب «جمع پراکنده»)