ماه مبارک رمضان بايد مقدمهاي باشد براي رفع فساد اخلاقي. بيبندوباري در خيابانها، بيحجابي و بدحجابي و ساير مصاديق فساد اخلاقي، بحران بزرگي است که بايد براي آن فکري بشود.
1- پرهيز از غذاي حرام و شبههناک
مراقب باشيد لااقل در ماه مبارک رمضان غذاي حرام و شبههناک نخوريد. خداوند به کسيکه در شکم او غذاي حرام وجود دارد، نظر لطف نميکند. عبادات چنين کسي ممکن است از نظر ظاهري صحيح باشد، ولي مورد قبول و پذيرش خداوند سبحان واقع نميشود.
حتي اگر نميتوانيد درآمد خود را براي هميشه حلال و پاک کنيد، اگر توفيق پرداخت خمس و زکات نداريد، لااقل براي اين يکماه، مبلغي جدا کنيد و خمس و زکات آن را پرداخت کنيد و با اجازه يک مجتهد جامعالشرايط مبلغ مصرفي خوراک خود و خانواده را از آن مبلغ بپردازيد.
قبل از ماه مبارک رمضان، دارايي خود را حلال کنيد تا بتوانيد توبه کنيد و پاک و پاکيزه و با آمادگي به استقبال اين ماه شريف برويد و بتوانيد از برکات آن استفاده لازم را ببريد. کسب حلال، بهخصوص در زمان حاضر، بسيار مشکل است، اما امر لازمي است و نميشود مال حرام در زندگي کسي باشد و رستگار شود و عاقبت بهخير گردد.
2- ارتباط با خداوند از طريق انس با نماز جماعت و قرآن و دعا
بنا بر تأکيد اسلام، مساجد هميشه بايد در وقت نماز پر از جمعيت باشد. قرآن کريم همواره تأکيد ميفرمايد که: «و أَقيمواالصّلاة و آتواالزّكاة»[ بقره]
يعني نماز را زنده بداريد. نميگويد نماز بخوانيد، بلکه بر زنده نگاه داشتن نماز تأکيد دارد و مقصود قرآن کريم، اقامه نماز جماعت است.
اگر ميخواهيد خداوند متعال، نظر لطفي به شما بکند، مساجد را پر کنيد و از طريق نماز جماعت و قرآن کريم و دعا، رابطه خود را با خداوند محکم کنيد تا مشمول عنايات ويژه حقتعالي شويد.
3- رسيدگي به ديگران
رابطه با خداوند متعال، يک بال براي پرواز است و بال ديگري که براي حرکت صعودي انسان به سوي معنويات لازم است، رابطه با مردم ميباشد. قرآن کريم مکرراً ميفرمايد که: «أَقيمواالصّلاة و آتواالزّكاة» يعني هم با خداوند و هم با مردم رابطه داشته باشيد.
همه بايد به هر اندازه که ميتوانند، به مستمندان رسيدگي کنند. از ما انتظار نميرود که مثل اهلبيت از افطار خود بگذريم و به ديگران ببخشيم، ولي وظيفه داريم که تشريفات و تجملات را حذف کنيم و بهجاي آن از نيازمندان دستگيري نماييم.
اگر به دستور قرآن کريم عمل شود و رسيدگي به نيازمندان جايگزين تجملگرايي شود، فقر از جامعه رخت برميبندد.
4- اجتناب از گناه
در ماه مبارک رمضان، چشم و گوش و زبان خود را کنترل کنيد. از نگاههاي آلوده بپرهيزيد. از ديدن فيلمها و برنامههاي حرام و بيهوده در ماهواره و اينترنت و تلويزيون دوري گزينيد. غنا و موسيقي و حرفهاي حرام و بيهوده نشنويد. غيبت نکنيد، تهمت نزنيد، شايعهپراکني نکنيد، دروغ نگوييد و به کسي توهين نکنيد.
روزهاي که همراه با گناه باشد، روزه واقعي نيست و مقبول درگاه الهي واقع نميشود.
ماه مبارک رمضان بايد مقدمهاي باشد براي رفع فساد اخلاقي. فساد اخلاقي اکنون يک زنگ خطر براي اسلام و نظام مقدس جمهوري اسلامي ميشود. بيبندوباري در خيابانها، بيحجابي و بدحجابي و ساير مصاديق فساد اخلاقي، بحران بزرگي است که بايد براي آن فکري بشود. در ماه مبارک رمضان دعا کنيد، اين آتش فساد اخلاقي خاموش شود و غيرت و عفت به جامعه برگردد که اگر همينطور ادامه پيدا کند و چارهاي براي آن انديشيده نشود، جامعه را نابود خواهد کرد. فساد اخلاقي در جامعه فعلي کولاک ميکند و برخي هم متأسفانه دامن به آتش ميزنند و اين آتش براي خانوادهها و براي جوانان و آينده آنان تهديد بزرگي است. نسل آينده در معرض نابودي فرهنگي است و اين بحران ميتواند قضيه «آندلس» يا «اسپانيا» را تکرار کند که يک کشور اسلامي را به يک کشور بيبندوبار و غير اسلامي تبديل کردند. لذا تقاضا دارم در ماه مبارک رمضان علاوه بر دعاهاي شخصي، براي رفع و ريشهکنشدن فساد اخلاقي که جامعه را فراگرفته است دعا کنيد.
منبع: اقتباس از سايت معظمله